Saturday, 22 October 2011

Segmen Hujung Minggu : CINTA SIBER OH

                                                             nak join click SINI

Sebelum nie BA buat  SEGMEN | Serius , Blog Ini Menarik Perhatian Aku !,aku tak sempat nak join..dah buat dah ,tak sempat nak publish terpaksa off jap..Hari minggu orang cuti aku keja,awal-awal lagi dah ternampak segmen BA..so apalagas aku nak join laa..Segmen pun sangat menarik,ada saja title Segmen yang BA anjurkan kan..memang idea BA tak pernah kering.CINTA SIBER OH...

Kebaikan pun ada keburukan pun ada..nak kata buruk semua tak boleh juga sebab ada yang sampai di ijab kabul dan hidup bahagia.

Kebaikan CINTA SIBER nie pada pendapat aku laa :
-Save kos,jimat belanja,jumpa dalam alam maya saja.Nak sembang-sembang semua dalam alam maya.
-Kurang dosa sikit sebab tak berjumpa face to face selalu,mesti ada berjumpa juga kan tapi tak selalu.
-Bila cinta siber ni,siber nie tentu berkaitan dengan internet dan komputer,itu bermakna pasangan mereka ada pengetahuan tentang komputer,internet dan mungkin juga isu semasa,tak la seperti kata pepatah katak di bawah tempurung.

Keburukan CINTA SIBER:
-Mudah tertipu dengan pujuk rayu pasangan,sekarang ni heboh tentang warga nigeria yang mempunyai pelbagai muslihat memperdayakan wanita-wanita yang mudah memakan pujuk rayu tanpa memikirkan baik dan buruk.
-Merahsiakan latar belakang,ada yang letak gambar orang lain.status pekerjaan baik-baik.
-Cinta jarak jauh ni biasa laa..nak buat edisi siasat pun susah,so banyak berlaku pertengkaran disebabkan saling tidak percaya antara pasangan.
-Bila dah cintan-cintan nie tentu rindu-rinduan bila berjauhan,makan hati juga tu:)
-Banyak yang menangis tak berlagu dengan Cinta Siber nie,apa lagi bila berlaku perpisahan la..cinta siber ni senang kan..nak tinggal..tinggal je..nama pun alam maya.
-Cinta Siber nie tentu orangnya suka chatting,bila chatting boleh tukar-tukar orang..kejap orang ni kejap orang lain..isy susah untuk mempercayai ketulusan seseorang itu.tapi tak semua la macam tu kan.

oklah stop la..sikit-sikit sudah:)Moral value yang kita leh dapat dari Cinta Siber nie pada pendapat aku memang banyak keburukan dari kebaikannya..Tapi depend pada diri seseorang itu juga..Jika seseorang itu bercinta untuk buat kita isteri atau suami mereka,insyaAllah ianya akan kekal,jika percintaan itu hanya untuk keseronakan dan mengisi masa lapang,buang masa sahaja,tepuk dada tanya iman.ok jom kita tengok pendapat sahabat-sahabat lain pula.

P/S:semua di atas hanyalah pandangan aku semata-mata,tiada berkaitan dengan sesiapa samada yang masih hidup atau yang telah kembali kepadaNya.



















10 comments:

aRa ❤ aFiq™ said...

kunjungan bls dr sgmen sama :)

♥ J-ATIEEKA said...

heee , berbeza orang berbeza pendapat :)

MissVanilla said...

saya rasa keburukan lebih bnyk dri kebaikkan. thx cuz visit blog ika

Fay said...

kalau dlm alam siber nih rse mcm lebih bercinta dgn laptop or komputer.. =D

aida4eva said...

rasanya mcm byk buruk dr baiknya kot..

pandangan masing2...no offense :)

http://aida4eva.blogspot.com

Adorable Ey said...

suka pndangan awak.
Kurang dosa sikit sebab tak berjumpa face to face selalu,mesti ada berjumpa juga kan tapi tak selalu.

saya da 11 bulan takpenah jumpa. alhamdulillah tak hampiri zina :)

BiQa HatmiN said...

xpercaya pada cinta siber..indah kabar dari rupa di siber..haha

! AzzaAzman @ Chempaka Sari ! said...

hai singgah dari blog ben. Hmm ada sepupu kita bercinta di facebook, tengok muka hensem gila. Rupenya bukan muka sebenar. Kitorg kesian kat dia..

Jom tukar bloglist WAJIB KOMEN nak di sini -->

Semua Dijemput Masuk Bloglist Saya

safwanmahzin said...

ok senyum dulu..=)

for me alam nyata lagi best..=) cinta siber oh cinta siber.=)

singgah sini..
http://thelazy-ism.blogspot.com/2011/10/cinta-siber-oh.html

~ieda~ said...

hye...ida dr segmen yg sm jg.
cinta siber neh da +ve n -ve dia...bgntg kpd dri sndri cmner nk trma...btw, dtg n follow cn..naty singgah la blog ida ya ^_^