Thursday, 5 May 2011

Menjelajah Blog

Bila saat boring tiba ..aku lebih suka menjelajah blog kawan-kawan.Kadang-kadang orang pikir blog nie buang masa..memboringkan..tapi sebenarnya blog ni macam diary kita juga la..atau medan penyampaian info dan ilmu..Tengok pada penyampaian seseorang tu laa..ada yang menulis blog story tentang diri mereka dan aktiviti harian..ada yang info masakan,fakta,ilmu dan sebagainya..Best kan ada blog dan boleh layar blog-blog rakan-rakan..isi masa lapang..isi masa boring..nak sampaikan sesuatu..yang sampaikan ilmu pengetahuan lagi sangat bagus.Kadang-kadang student dan pencari-pencari ilmu macam aku nie..yang masih dahagakan ilmu..merasakan blog-blog ilmu nie amat penting..kata orang tuntut lah ilmu hingga ke negeri Cina..

Macam aku,aku sampaikan sesuatu yang aku fikirkan n terdetik dalam fikiranku..Setakat nie belog kawan-kawan terdekat aku yang aku dapat detect ..ni dia belog cik Fatim kita http://irasmawar.blogspot.com/..cik Fatim kalau berbelog tntu panjang ayat dia..banyak idea dia..kadang-kadang aku xlarat gelak..hee..jangan marah fatim..ni pulak belog Sub http://wanie-sweetmemories.blogspot.com/ atau its my life..Sub ni pulak menceritakan tentang aktiviti dia dan keluarganya..sangat bahagia sub n her hsband..cayalah..dengan kehadiran cute little princess nye yang tomey macam mama dia gak..hee,Kak Ina nyer blog pulak..jom tengok..http://selingkarkaseh.blogspot.com/..atau coretan nurani kasihku abadi..wow romantiknyer nama blog dia..tentu macam orangnye..tentu sekali..tengok ayat-ayat dalam blog kak ina pun jiwang-jiwang juga..hee..tambah sayang BJ..hee..jangan marah kak ina..Blog Aliza pula ..jom rasa kui tat http://alymazukhwah.blogspot.com/ ,yang gemar fesyen tudung boleh juga ke blog Alymaz..bagus-bagus blog dimuatkan dengan perniagaan..itu baru nama Usahawan..hee..
 
    Kadang-kadang bila aku nak layan puitis.aku belayar le ke blog Mimie poko..hee http://ceritera-tuan-idaman-anggun.blogspot.com/..puitis-puitis dan ayat-ayat dia lagilah jiwang..hee..sentimental..pemilik butik Idaman Anggun ni..bukan calang-calang orang:)...Bila rasa jiwaku tengah gelisah dan runsing aku suka bertandang ke blog Cikgu Ayu kita.. http://mujahiddahsolehah1983.blogspot.com/..mujahiddah solehah..semoga jiwa kita akan tenang bila berada di sini.:)
 
     Korang minat chocolate tak..selalu kita beli je kan..haa sahabat aku yang sorang nie memang pakar bab chocolate..kalau minat nak belajar boleh kita kumpul reramai panggil dia jadi sifu ye saniah..http://ummujihadkoko.blogspot.com/..yum..yum..sedapnyer..Bagi kawan-kawan yang bakal menjadi Ibu..haa korang boleh layar blog tunteja comot nie..blog dia kena minta permisi dulu..blog dia banyak menceritakan tentang dirinya dan familynya dan banyak tips menarik seorang ibu..CITRA CINTA TERINDAH..

  Bagi peminat-peminat Cinta Alam..korang boleh jelajah blog Cik Roslaily kita.. http://roselovenature.wordpress.com/..rose love nature..gila gunung..hee..jangan marah ye Cik Rose..dan sahabat blog yang terbaru aku..tapi kenal tuan punya blog lama dah..kan along...Along Paktam..memang famous nama mereka dulu di uitm perak..Di mana ada along di situ ada PakTam..hee..Tahniah dan akhirnya cinta mereka ke Jinjang Pelamin..semoga bahagia hingga ke Syurga Along http://alongpaktam.blogspot.com/..

  ok lah..diaorang je lah yang selalu aku jenguk di blog..member lain aku belum ketemu mereka di blog..hee..semoga ukhwah kita berpanjangan ke akhir hayat..amin

4 comments:

cikbunga said...

amboi3.. aku yg 1st nampak..hehe..lawak ker?

Aku DaN SeSuAtU said...

hahaa..ayat hg yang semangat tu yg buat aku nk tergelak..huuhuuu

yaNa said...

teme kasih ar sahabat blogger baru along..hi3..

yer ker kitorg pames dl? wah! verangan ala2 artis gtue..ha3..

alhamduillah,berkat doa kwn2 akhirnye kami bersatu jua kini..
sgt bersyukur ngan kurnia dariNya..

Aku DaN SeSuAtU said...

tntu la fmous along..hee..PakTam pun famous..famous budak2 akaun kita le..hee