Thursday, 28 April 2011

Dah tahu caranya

Dan akhirnya aku berjaya jga..bestnyer..dah bleh buat Read More...ni cara yang paling senang..thanks..http://akhdian.com..terima kasih sangat-sangat..jom kongsi..sama2..

Berikut langkah-langkah membuat read more di blogspot:

1. Tulislah dahulu artikel yang anda buat dan tentukan di bagian mana anda akan meletakkan read more.
2. Letakkan kursor anda di akhir kata dimana artikel akan anda meletakkan read more
3. Di bahagian editing blogspot lihatlah ke bagian atas ada tulisan compose dan edit html kemudian anda klik compose

nah setelah itu lihatlah toolbar dibahagian bawah compose tu, cari yang “insert jump break” yang gambarnya macam insert video tapi color putih,


kemudian klik.

Read more anda berhasil di buat

So xpayah tengok ayat yang berjela-jela tu..semak nampak..:)

No comments: