Saturday, 9 July 2011

Kritikan menjadi Kekuatan

Assalamualaikum..Selamat Petang semua..opss buka-buka belog aku..berjela juga orang comment..kritik2..Semuanya aku accept..terima kasih kengkawan dan penganjur segmen, BA..Kritikan menjadi sumber kekuatan kita  untuk menjadi lebih baik dan terbaik..orang kata kritikan yang membina.Sape kata kritikan melemahkan semangat..Cuba ada orang kritik kita ..Ko ni tak selekeh,pehh ayat..haa apa kita akan buat..tentu pegi amik cermin besar2 duduk depan cermin tengok di mana lah selekeh itu..Pada masa yang sama membangkitkan semangat kita untuk majukan diri kita..dan kita mungkir berkobar-kobar nak mengatasinya kan..kan..


Macam belog aku ni ramai yang kritik ada verification word masa nak comment..aku pun tak pernah perasan sebelum nie..So aku cari dekat setting jumpa pun..belog aku lambat..memang aku raa agak lambat n slow macam siput babi mata buta jalan terbalik..ahaks.So aku carilah caranya nak atasi..jom tengok cara nak ringankan belog

Senang je semudah A,b,c rupanya..tak tau lah lepas ni nak lambat lagi tak..heee..

Open Dashboard - Design - Add a gadget - HTML/ javascript

Copy code ini je


<script type="text/javascript" src="http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.4/jquery.min.js"></script>
<script type='text/javascript' src='https://sites.google.com/site/jquery01/jquery.lazyload.mini.js?ver=1.5.0'></script>
<script type="text/javascript">
jQuery(document).ready(function($){
if (navigator.platform == "iPad") return;
jQuery("img").lazyload({
effect:"fadeIn",
placeholder: "http://3.bp.blogspot.com/_LZtXSNcp76A/THkEtEOZfrI/AAAAAAAABRo/IARVMD_8TwA/s1600/grey.gif"
});
});
</script>

taraa senang je kan..thanks kepada sumber..dari belog http://duniakuemieysandra.blogspot.com



No comments: