Thursday, 6 October 2011

LAWAK PETANG BERSAMA KFC

kisah pak cik di KFC



cashier : makan sini ka bawa balik?


pakcik : makan kat sana.(tunjuk meja)..patot ramai..pakat duk makan kat sini..


cashier : err..maksud saya..makan di meja dalam kedai ni atau bungkus bawa balik?

pakcik : ooo..habes tu kalau bungkus tak bawa balik.dia terbang balik rumah pakcik seniri ka.bungkus.

cashier : err..ok..pakcik nak set yang mana?

pakcik : yang setsi ada tak??

cashier : err..maksud saya..pakcik bule pilih set set yang sedia ada kat belakang saya ni.(tunjuk).ada yang 2 ketol ayam.ada yang 3 4 ketol..dia sekali dengan ayaq..bla bla bla..

pakcik : pakcik nak beli ayam setengah kati ja.makcik hang nak buat serunding raya esok..


cashier : pakcik..kat sini juai ayam yang dah siap digoreng la..bukan mentah.


pakcik : kalau camtu..beli teloq ayam dah la.depa kalut nak buat kueh tart..aku mana reti nak beli barang kueh camna..haru btoi.

cashier : errr..err..teloq ayam pon takdak..yang ada ayam goreng ja..makan ratah cicah dengan sos camtu ja..

pakcik : hang pilih ja la yang mana pon..ishh..pakcik tak reti nak pilih pilih ni..yang mana pon takpa.

cashier : pakcik ada berapa orang kat umah?

pakcik : pakcik sorang.anak ada 4 orang.makcik hang maseh sorang..

cashier : ok..kalau camtu saya bagi pakcik dinner plate 2 ya..air nak air gas yang mana ka?

pakcik : huuu..pakcik takleh minum ayaq gas ni.satg reja kentut..angin..teh o suam ka kopi tarik takdak ka?

cashier : takdak..takpa saya bagi milo ais kat pakcik.ada nak tambah wedges ka?

pakcik : huu?natang apa tu?


cashier : kentang goreng.senang creta..cucur ubi.

pakcik : ha bule la..bagi cucur ubi seringgit cucur pisang seringgit..campur..kerak boh lebih..

cashier : err…ok ok..(segan layan)

cashier : semua sekali RM 34.50..


pakcik : tu dia aih..mahal gila..ayam berapa ketoi?(buka plastik tengok)..6 ketoi ja sampai 30 lebih..p market bule beli ayam 3 ekor.tak mai dah.(buka wallet bayaq)

cashier : err err..terima kaseh pakcik..datang la lagi..

pakcik : tak kelapaq mai dah.




Orang tua tak makan makanan segera, sebab tu sihat tak de penyakit. Mana la tak terkejut dengan harganya..
Cashier nie nasib la xpanas baran,kalau dapat yang panas baran maunyer kena sembur pakcik nie..orang baran nie kadang-kdang tak kira orang tua dah..motifnya berbudi bahasa la selalu.selamat ketawa..








9 comments:

Yumida said...

mmg sabar tahap gaban la cashier tu..

last month...pernah...air di order..air ice lemon tea..then, tetibe nk minum terlihat seekor lalat dlm air..waduh..panic!

Aku DaN SeSuAtU said...

lepas tu yumida wat aper..ape reaksi diaorg pulak..hee..cashier mcm ni mmg susah nk dpt abad ini

Nong Andy said...

lawak gak la.. hahahaha...

wanda arry said...

memang tahap kesabaran yg tinggi cashier tuh...mau dok melayan lagi...tp betul la..org tua2 ni xsuka mkn fast food..kdg2 ajak tok gak p makan..slalunya dia xlalu sngt

Dylla Abas said...

respek la dgn cashier tu..siap boleh pilihkan set yg b'patutan utk pakcik tu..huhu :p

NasZ said...

gila sabar cashier tu. kalau saya, dah kena sembur kot? hahaha.

MOHD NASER.com

wanie amerie said...

lawak la..hg copy tang mana ni ila?ckp kedah pekat..

Aku DaN SeSuAtU said...

sub copy tang facebook..lawak aku baca

Aku DaN SeSuAtU said...

org tua2 ada stgah yg xsuka makan stgah tu diaorg belasah je ape pun..tp my dad mmg xmakan burger n seangkatan dengannya..KFC je dia makan ..hahaa