Thursday, 29 September 2011

Umpan Lelaki kacak..Waspada selalu wahai kaum wanita

Waspada selalu wahai kaum wanita terutama muslimah-muslimah kita..jangan mudah terpedaya dengan kekacakan dan pujuk rayu lelaki yang tidak kita kenali,habuannya rosak lah harga diri seorang wanita..usah risau dengan ketandusan kasih sayang..InsyaAllah kasih sayang Allah lebih bermakna..akan ada kasih sayang bakal arrijal kita.Minta lah kepadaNya..berdoalah..jangan ikut kata hati dan nafsu.


Sumber :Metro
774 wanita kita gersang cinta cair


KUALA LUMPUR: Koleksi surat, skrip dan puisi cinta serta gambar lelaki berkulit putih kacak, antara bahan ditemui polis dalam komputer riba warga Nigeria yang digunakan mereka untuk mengaut RM24 juta daripada 774 wanita tempatan dalam tempoh lapan bulan pertama tahun ini.

Statistik Polis Diraja Malaysia (PDRM) juga mencatatkan sepanjang 2010 hingga Ogos lalu, seramai 232 warga Nigeria ditahan kerana terbabit penipuan Internet dengan menyasarkan wanita Malaysia sebagai mangsa.

Pengarah Jabatan Siasatan Jenayah Komersial (JSJK) Bukit Aman, Datuk Syed Ismail Syed Azizan, berkata siasatan polis mendapati sindiket penipuan warga Nigeria di negara ini mempunyai skrip atau ayat cinta yang dicipta khusus bagi memancing wanita tempatan terutama mereka yang kesepian dan ketandusan kasih sayang.

“Taktik atau cara yang mereka lakukan ialah menghantar e-mel atau mesej melalui laman sembang sosial di Internet seperti facebook, Tagged dan Wayn kepada ratusan mangsa dalam sehari,” katanya.


Menurutnya, hasil siasatan pada komputer riba yang digunakan seorang ahli sindiket terbabit, pihaknya menemui skrip berkenaan bersama fail lain yang siap disusun atur dalam pelbagai versi bagi menjayakan rancangan mereka.
2 comments:

Si BuDaK KaChAk said...

pntang kne ayat da cair...cian...blum cukup ilmu didada...

saj BW sni..

Aku DaN SeSuAtU said...

si budak kacak..kamu jangan macam tu tau..hehee