Monday, 1 August 2011

RAMADHAN #1 : SAHUR DI KALA BUDAK

kol 5 tutup,click SINI

Sempat lagi 4.30 baru..hee..Agak best juga segmen nie..Pengalaman pertama puasa..Aku pun tak ingat umur bape aku start puasa..rasenyer sejak aku tabika aku dah puasa..ada puasa ,bangun pagi buka periuk.hahaa..Dulu masa kecil..pagi2 sahur je ada orang gerakkan..bukan gerak tolong masak..tapi tolong makan je..itu pun cukup liat nak bangun..Sape lagi penggerak aku yang setia..tak lain tak bukan Arwah Emak ku..rindu Mak...Sejak Mak xde tahun 2009..aku dengan kakak aku yang berganti-ganti bangun masak untuk sahur dan juga berbuka..sedihkan..tapi apa kan daya..dapat pahala bagi orang yang masak untuk sahur dan berbuka..hemmm tak mau la sedih2..dulu kecik2 aku posa sebab nak duit raya..hahaa..abg dan kakak aku kalau sape puasa penuh RM50 dapat..masa kecik2 dulu rm 50 dah cukup byk bagi aku..

Makanan kalau paling aku suka Mak aku buatkan tentu sekali kuih ketayap..ni gambar kuih ketayap mat gebu


click MAT GEBU untuk resepi


Sedapnyer..terliur hah tengok...Kuih ni sedap sangat Mak aku buat..sampai ke sekarang aku tak cuba buat lagi..tengok dalam bulan puasa ni aku nak try resepi Mat Gebu..Rasa gula merah n nyiur yang sedap buat aku tak sabo nak makan...

Ok lah Thanks BA sebab anjurkan segmen nie..menarik dan tertarik tambah2 tengok kuih ni..



8 comments:

athira tinted said...

waa... sedap benor kuih tue..
trasa nak beli kat bazaar jap g..:)

~salam ramadhan..

Aku DaN SeSuAtU said...

hee..mmg sedap..tgk apa pun sdap bulan posa ni..salam ramadhan

FareezVanFillers said...

suke2 sangat ngn kueh tu..heheh dah follo awak dah..kalo sudi folo lah ye

bombay said...

sedap!dah lama xmakan...:)

||aLeaSaRa|| said...

slm ramadhan ye dan slm perkenalan!wah samalah ni pun kuih fav he3...

b a m b a m ' s said...

sedapppp!! lama dh x mkn kuih nie..huhuhhuhu

afeb pilah said...

ak pling malas nk goreng tepung die tu, asik hangus je..

ssh nk dpt kaler hijau tu..hehe..

Aku DaN SeSuAtU said...

xpenah buat lagi ni..tak tau la nk menjadi ke tak..hehhee