Tuesday, 21 June 2011

Cara Nak Buat SIGNATURE di blog


Assalam..sumber dari searching yang aku buat..lastly aku find juga caranya..sebelum nie aku kehairanan juga la camne diaorang buat signature..cun-cun pulak tu signature diaorang..korang nak tahu tak cara nye.jangan jemu membaca..jom

1st korang pergi ke link ini.. mylivesignature

Dah ke belum click? ok then klik 'Click Here To Start' font kuning dan besar tu.

step 1 : klik  'Using the signature creation widget'
step 2 : masukkan nama yang korang nak letak dalam signature tu
step 3 : pilih jenis tulisan
step 4 : pilih saiz pulak sama ada nak besar atau kecil
step 5 : Pilih background tandatangan korang tue, terus je tekan Next Step.
step 6 : Pilih kecondongan tandatangan mengikut kemahuan

Ok. Siap.. Then kita cari codingnye pula untuk dipaste kan di blog korang. ok follow this step :

step 1 : click 'Want to use this signature' then akan auto keluar satu window yang baru
step 2 : click  'Generate HTML Code'
step 3 : click 'Generate a code for my handwritten signature'
step 4 : copy code tu

Now, open blog korang dan follow this step :

Pergi ke Dashboard > Settings
Pergi di bahagian Formatting
Pastekan code yang korang copy tadi di bahagian Post Template di bawah sekali di bahagian Formatting

ok finish..dah siap pun..tengok la hasilnya..Setiap kali bila post new entry akan auto kuar signature anda..Cer korang Post New Entry..Sekadar perkongsian..Semoga anda terhibur..

No comments: