Sunday, 1 May 2011

Gatal Tangan Nak Main Bowling

wahwahhh lama nyer awok tak main bowling..rindu rasenyee..gatal tangan habis dah nie..petang nie ase nak p main..tak sabar rasenyer..nak jadi singa n harimau bowling..hahaaa masuk longkang karang..Pengalaman main bowling nie..2 kali aku masuk contest..lawaknyer kitaorang leh jdi juara..haaa..men bedal je..skill pun entah ape2 lagi..men baling je..janji strike..hahaa..kalau lawan Shalin Zulkifli tentu juara akhir rasenyer..hahaa.Nak jadi hebat dalam bowling kena la selalu main n belajar skill2nyer..jom relax2 tgk gambar..cuci mata sat naaa

ni mbr aku cik aida..cayalah skill dia

cik fatim kita tengah semangat

kami bertiga

dengan cik nadia lak



tips pemain bowling semi-pro:

1)Gunakan jari hantu,jari manis dan ibu jari sahaja untuk memegang bola sebelum membuat balingan

2)Baling dengan keadaan tapak tangan menghadap pin,bukan membelakangkan pin.Ini bagi mengelakkan kecederaan pada pergelangan tangan


3)Ketiak.Jangan buka ketiak semasa membaling,ini akan membantu menghasilkan balingan yang lurus

4)Jadikan anak panah pada lane sebagai panduan untuk menuju sasaran.

5)Strike akan terhasil apabila bola menghentam pin di antara pin no 1 dan pin no 2 (atau no 3).Balingan direct ke pin no satu (pin yang paing tengah) akah menghasilkan 'split'

6)Sentiasa keringkan jari.jari yang basah boleh mengundang kecelakaan dan merengsakan kulit





Lain2 tips kena cuba main dulu..hee..jom

3 comments:

cikbunga said...

tak agak2 boh gmbr awok.. dah macam hantu pun ada.. bila mau main? roger2

Aku DaN SeSuAtU said...

jom imah ajak rod p men..hee..ok le tu muka kome cmtu..gerun ckit pin bowling tu

cikbunga said...

jom la.. hg start plan..pastu g tau aku.. aku follow