Wednesday, 11 May 2011

Dua Nyawa Satu Jasad

Sungguh Ganjil dan menakjubkan..Begitulah kebijaksanaan yang Maha Esa..Dua Nyawa Satu Jasad..macam mana nak dipisahkan..Hanya Dia saja yang mengetahui..Kalau kita tengok kes macam Filem 2 Jiwa 1 Hati tu masih boleh dipisahkan..sebab jasad ada dua..Macam-macam sekarang kan.adakah itu tanda akhir zaman?.Ibu lahir anak dua kepalaBEIJING - Seorang ibu melahirkan bayi yang mempunyai dua kepala di sebuah hospital di bandar Suining, wilayah Sichuan, China pada minggu lalu.

Bayi itu berkongsi dua tangan dan dua kaki dilahirkan menerusi pembedahan.

Kembar ganjil itu menghidap dicephalic parapagus kerana bayi berkenaan hanya berkongsi satu badan yang menyebabkan pembedahan untuk memisahkannya tidak boleh dilakukan.

Bayi seberat 4.05 kilogram dan tinggi 50 sentimeter itu dilahirkan selepas satu sel telur gagal untuk berpecah dengan sempurna dan dianggap jarang berlaku dengan kebanyakan kes seperti ini dikesan di Asia Tenggara dan Afrika.

Bagaimanapun, di Barat, pada 2009, Lisa Chamberlain dari Portsmouth melahirkan kembar Joshua dan Jayden yang berkongsi satu badan. - Agensi

No comments: