Wednesday, 20 April 2011

Anda juga mungkin meminati

Tempoh hari Sub @ http://wanie-sweetmemories.blogspot.com/ ada tanya aku camne nak buat Linkwithin..atau pun yang kuar Anda juga mungkin meminati..hemm menatang apakah ini..heee..sub hg dah leh buat ke..LinkWithin ni fungsinya untuk memaparkan entry atau post yang kita dah post sebelum2 nie untuk menyenangkan warga2 blog atau kawan2 blog kita untuk tengok entry2 kita tanpa melihat dari older post..senangkan...yang bestnyer akan kelihatan skali dengan gambar n tajuk entry kita..Sub ni caranya..mai kas tengok!!!heee

Contoh:
1. Buka akaun blogger kita.
2. Pergi ke URL : http://www.linkwithin.com
3. Taipkan email blogger kita.
3. Taipkan URL blog yang kita ingin letak LinkWithin.
4. Pilih Platform : Blogger
5. Tetapkan bilangan width yang kita inginkan.
6. Klik kotak kecil jika mahu.
7. Klik GetWidget !
8. Klik Install widget
9. Pilih blog yang kita ingini untuk letak widget tersebut.
10. Klik Add Widget
11. Selesai..semak lah blog kita..jadi tak

ataupun dengan cara lagi senang click je dekat blog member2 kita yang ada Anda juga mungkin meminati...dibawah kotak2 gambar tu ada LinkWithin...clik je  tulisan linkwithin tu nanti isi je apa arahannyer..

Selamat Mencuba

1 comment:

wanie amerie said...

tq ila,sub dah be bt dah..hehe